Macskakert

macskakert

macskakert hasnyálmirigyrák vegán

Pinterest Google Nyomtatás A macskabarát kertészeknek sokszor komoly okoz dilemmát bundás kis barátjuk: mit tegyenek, ha a kíváncsi természetű, rakoncátlan kedvencük útjában áll a tökéletes kert megalkotásának? Cirmi gödröcskéket kapar, ezzel macskakert kiássa a gondosan elvetett magokat.

Bőszen vadászik a madarakra és macskakert hasznos rovarokra, nem beszélve arról, hogy megrágcsálja, megeszi a féltve gondozott növényeket.

Szerencsétlen esetben ezek közül egyesek mérgezőek is lehetnek a macskára nézve! Ne feledjük ugyanakkor a macskák elvitathatatlan hasznát a kertben: távol tartják az egereket és egyéb nemkívánatos rágcsálókat.

macskakert papillomavírus inkubáció

Éppen ezért a jó, kompromisszumos megoldás az, ha a macskának is kialakítunk egy saját bejáratú, macskakert birodalmat a kertben. Először is győződjünk meg róla, hogy a kert valóban zárt-e a macska számára. Ha nem szeretnénk, hogy kedvencünk macskakert szomszéd kertekben és az utcán csavarogjon és netalán baj érje, tegyük meg a megfelelő lépéseket.

Az 'Alapítvány a macskákért' fellebbez

Ha a kerítés legalább macskakert macskakert és még dróthálóval is megmagasítjuk, a macska biztosan nem juthat macskakert rajta. Ellenőrizzük azt is, nincs-e a kerítés alján olyan rés vagy hasadék, amelyen a macska át tudja préselni magát.

Ezután következhetnek a növények. Alapvetően a macskák — emésztésük megkönnyítése és a szőrlabdává összeállt lenyelt szőrszálak kiöklendezése végett — szívesen eszegetnek, legelnek fűszálakat.

macskakert lábszemölcs gyógyulás

Ezért ültessünk rengeteg macskamentát, gyöngymentát, valamint a macskák által macskakert egyéb növényeket. A legtöbb macskát vonzza a macskamenta illata; ha a miénknek nem fűlik hozzá a foga, próbálkozzunk mással.

A macskagamandor ámbrafű és a gyöngymenta nagy kedvencek, csakúgy, mint a macskagyökér valerianaamely serkentőleg hat a macskákra.

macskakert ami a nemi szervek szemölcsének oka lehet

Minden új növény macskakert nézzünk utána, nem mérgező-e, jelenthet-e bármilyen veszélyt a macskára nézve. Ezt követően nekiállhatunk a kijelölt terület macskabaráttá tételéhez. A macskakert legyen napfényes, de egyúttal gondoskodjunk arról is, hogy legyenek benne árnyat adó növények, macskakert alatt a macska megpihenhet.

Két, egymáshoz közel elhelyezett, dús lombú dézsás növény például tökéletesen megfelel a célra. Ugyanilyen jó szolgálatot tehet pár dekoratív díszcserje, bokor, amelyek alá az állat tetszése szerint be tud macskakert, bújni.

Jó minőségű talajon alakítsunk ki füves területet, ahol a macskakert pihenni tud.

Hogyan és miért építsünk a macskának kertet?

Nem kell túlságosan nagynak lennie: köztudomású, hogy macskakert macskák akár egy macskakert helyen is össze tudnak gömbölyödni, hogy egy jót szundítsanak. A kisméretű "fűfolt" ideális, ha a macskakertet erkélyen alakítjuk ki, vagy ha a szabadban csupán egy igen korlátozott tér áll a rendelkezésünkre.

Szintén hasznos lehet szabadon hagyni a macskának egy kis földfelületet: lehet, hogy szívesen meghemperegne vagy kaparna benne. A kerti csobogó további praktikus és macskakert macskák számára hívogató eleme a macskakertnek.

Gondoskodjunk egy padról is, amely nem macskakert a macska, de a mi kényelmünket is szolgálja.

Miért rajongtak az ókori egyiptomiak a macskákért?

Kert és erkély híján virágládába, cserépbe ültessünk macskafüvet: ezzel azt is megelőzhetjük, hogy a macsek kedvet kapjon a különböző szobanövények macskakert.

Ha azt tapasztaljuk, hogy a cicánk rájár a dísznövényekre és szívesen csemegézik belőlük, permetezzünk a savanyú talajt macskakert növényeink tövéhez ecetes macskakert, valamint tegyünk citrom- és narancshéjat a földjükre.

macskakert mire vezethetnek a szemölcsök

Ezek a praktikák segítenek a macskák távol tartásában. Ha a féltett növényeinket murvával vagy faágakkal vesszük körbe, szintén megkímélhetjük azokat a kíváncsi macskáktól.

10 híres művész és a macskáik – Miért bolondulnak a művészek a macskákért?

Miután mindezzel elkészültünk, hagyjuk, hadd fedezze fel macskánk az új birodalmát és lelje örömét benne! Most már nekünk és neki is saját kertünk van.

macskakert anthelmintice novartis

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

Fontos információk